• Fri Frakt över 500 kr
  • Leverans 1-3 dagar
  • Öppet köp 30 dagar

Lär dig mer om Sälen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Sälen är en av de populäraste skidorterna i Sverige som erbjuder skidåkning i hög klass. Du kan välja att åka i en eller flera av de fyra tillhörande skidorterna, Lindvallen, Högfjället, Tandådalen och Hundfjället. Totalt finns det ungefär 100 nedfarter och eftersom det är ett bra utbyggt snösystem är skidåkningen bra under hela säsongen. 

Förutom bra skidåkning finns det gott om restauranger i Sälen, äventyrsområden som passar barn, Experium som är ett äventyrsbad och mycket mer. Det finns gott om aktiviteter och bra valmöjligheter gällande boende. Du kan exempelvis bo både lyxigt, i en välutrustad lägenhet eller i en mysig stuga. Därför är Sälen en semesterort som passar hela familjen väl.

Sälens tillhörande skidorter: Lindvallen, Högfjället, Tandådalen och Hundfjället

Lindvallen – Åk i populära Gustavsbacken

Lindvallen erbjuder bland annat den mest kända skidbacken i Sälen, Gustavsbacken. Uppe i backen finns en stor snögubbemaskot som kännetecknar Lindvallen. Det är ett väldigt barnvänligt område med många gröna backar, hela 24 stycken. Detta kan jämföras med att det bara finns 3 svarta pister.

Om barnen är i fokus under skidresan är Lindvallen ett bra alternativ då det finns många olika aktiviteter att välja bland. Här finns bland annat Experium, en upplevelsevärld med badhus, bowling, bio, restauranger och mer därtill.

Högfjället – Bo på Sälens Högfjällshotell

Högfjället delar liftar med Lindvallen och är det minsta resmålet i Sälen. De flesta skidbackar är gröna eller blåa, vilket passar bra till barnfamiljer eller den oerfarna skidåkaren. Här finns Sälens Högfjällshotell som har tre restauranger i White Guide, barer och en nattklubb. Om du hellre vill bo i stuga finns det alternativet också. Från Högfjället är det lätt att ta sig till Lindvallen med lift och för att ta sig till övriga skidområden går det en skid- och bad buss.

Hundfjället – Åk i äventyrsområdet Trollskogen

Hundfjället är en populär skidort bland familjer som har yngre barn då det har äventyrsområdet Trollskogen och ett stort nybörjarområde, Trollbäcken. Det finns pister i olika svårighetsgrader i alla fyra väderstreck så du kan alltid hitta solsidan, något som är ett plus.

Genom att ta en transportlift från Hundfjället kan du med enkelhet även nå Tandådalens skidsystem .

Tandådalen – Sälens bredaste backar

I Tandådalen hittar du Sälens bredaste backar. Det finns både lite tuffare och brantare backar men det finns även en lugnare sida för den som inte söker lika stora utmaningar. För den som gillar att trixa finns det dessutom en stor snowpark i Tandådalen och därför väljer många familjer med tonåringar att åka hit. Då skidsystemet är sammanflätat med Hundfjället via en transportlift kan du även enkelt ta dig dit.

Klicka här för att se våra Skidglasögon

Lämna en kommentar
Relaterade inlägg

Lär dig mer om Sälen

Sälen är en av de populäraste skidorterna i Sverige som erbjuder skidåkning i hög klass. Du kan välja att åka i en eller flera av

Läs mer »

Recension om våra skidorter

Skidorter i Alperna och Dolomiterna är legendariska, inte bara för deras fantastiska skidåkning, utan för utsikten av alpina byar och kändisbelagda semesterorter vid deras basstationer.

Läs mer »

Starten av EW Performance

EW Performance erbjuder ett litet utbud av skidglasögon i väldigt hög kvalité. Med våra skidglasögon får ni en grym känsla, flexibilitet samt livfulla färger. Vår

Läs mer »