• Fri Frakt över 500 kr
  • Leverans 1-3 dagar
  • Öppet köp 30 dagar

Recension om våra skidorter

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Skidorter i Alperna och Dolomiterna är legendariska, inte bara för deras fantastiska skidåkning, utan för utsikten av alpina byar och kändisbelagda semesterorter vid deras basstationer. Flera skidanläggningar i alperna är utrustade med ett gigantiskt liftsystem som binder ihop både berg och byar. Tillsammans skapar de en ny värld av möjligheter för både pist- och puderåkare. En trevlig klassiker är att ta liften upp till toppen och sedan arbeta sig ner mot dalen för att avnjuta en smakrik lunch.

I både Alperna och Italiens Dolomiter finns det flera bergstoppar som sträcker sig över 3000 meter. De innehar ett otroligt snödjup och i flera fall stora glaciärer. Letar ni efter puderskidåkning i Alperna rekommenderar vi några skidorter där vi själva har varit. För oss på EW Performance är det viktigt att känna sig trygg i backen. Därför rekommenderar vi ett par skidglasögon som fungerar i flera väderförhållanden. En försämrad sikt kan förstöra världens bästa åk och göra det till en obehaglig upplevelse med hjärtat i halsgropen.

De skidorter som själva besök och rekommenderar är:

1. St. Anton

Detta är en av våra egna favoritskidorter med lättillgänglig offpist och ofta väldigt mycket snö. Det är inte ovanligt att ni hittar ett snödjup en bit över 3 meter i Stanton, som vissa väljer att kalla det. Dessutom är maten god och på flera ställen kan man njuta av en varm stor wienersnitchel och en varm choklad.

2. Val Thorens

Val Thorens är en ny by som är belägen på 2300 meter höjd. Offpist är enkelt att hitta, eller är man personen som letar efter en riktigt grym afterski är det hit man ska åka. Flera ungdomar väljer att åka till Val Thorens för att njuta av skid-och snowboardåkning samt festa till det under eftermiddagar och kvällar. Val Thorens har ett bra liftsystem med snabba lifter som tar er upp cirka 500-600 höjdmeter inom några enstaka minuter.

En nackdel med Val Thorens är att det kan vara väldigt mycket folk och flera pister intill byn kan kännas helt överfulla. Men, om man inte har något emot mycket folk och bra liv på afterski är Val Thorens ett bra ställe att besöka. För er som ska njuta av afterski i Val Thorens tror vi våra skidglasögon kan ge er det lilla extra självförtroendet med riktigt speglande glas och fräcka band. Vi själva anser att våra glasögon är ser bättre ut än 95% av alla andra varumärkens. Framför allt kostar de betydligt mindre, bara en bråkdel av ett par nya Oakley.

3. La Plagne

La Plagne är en liten kulle i Alperna som sträcker sig cirka 3200 meter över havet. I La Plagne får ni bra och trevlig skidåkning med inte så mycket folk. Däremot är flera backar lite flacka vilket gör att duktiga skidåkare får svårt att hitta utmanande omgivning. För duktiga skidåkare som söker offpist rekommenderar vi att ni tar äggliften upp till toppen på glaciären för att se om ni kan hitta några orörda ytor och pumpa puder i.

Byn är lite tråkig i sig med lite liv och afterskin känns nästan obefintlig i jämförelse med Val Thorens. Om ni är sugna på att äta riktig fransk mat har byn några restauranger som ni kan besöka. I annat fall får ni kanske göra som oss, som åt pizza samtliga dagar.

Lämna en kommentar
Relaterade inlägg

Lär dig mer om Sälen

Sälen är en av de populäraste skidorterna i Sverige som erbjuder skidåkning i hög klass. Du kan välja att åka i en eller flera av

Läs mer »

Recension om våra skidorter

Skidorter i Alperna och Dolomiterna är legendariska, inte bara för deras fantastiska skidåkning, utan för utsikten av alpina byar och kändisbelagda semesterorter vid deras basstationer.

Läs mer »

Starten av EW Performance

EW Performance erbjuder ett litet utbud av skidglasögon i väldigt hög kvalité. Med våra skidglasögon får ni en grym känsla, flexibilitet samt livfulla färger. Vår

Läs mer »